Foto's

Over Sa Coma

Het uitgestrekte vakantiecomplex ligt op Mallorca,aan de weg naar Cala Millor. U bent binnen enkele minuten op het mooie, lange zandstrand van Sa Coma. Sa Coma ligt aan de oostkant van het eiland en is uitgegroeid tot een geliefd vakantieoord voor mensen die graag op Mallorca willen vertoeven, maar niet op zoek zijn naar feesten en disco’s. In de buurt van Protur Safari Park Sa Coma vindt u dan ook tal van mogelijkheden om te winkelen, maar ook vele gezellige barretjes en restaurants. Met het openbaar vervoer kunt u overal gemakkelijk komen. Dat de badplaats bekend staat als rustig betekent niet dat u zich hoeft te vervelen. De omgeving staat vol met prachtige natuur en historische plaatsjes.

Prachtige stranden

Een van de redenen om bij Sa Coma te verblijven zijn de mooie stranden in de buurt. Mallorca ligt in de Middellandse Zee. Langs de gehele kustlijn zijn lange witte stranden met azuurblauw water te vinden. Het Sa Coma strand is een root en uitermate veilig zandstrand waar u met een gerust hart met uw kinderen heen kunt gaan. Als u liever wat rustigere stranden bezoekt dan zijn er in de omgeving genoeg van baaien tussen de rotsten die de meest ongerepe en afgelegen stranden herbergen. Voor de actieve vakantieganger zijn er tal van watersportmogelijkheden, van duiken en snorkelen tot parasailen en jetskiën.

Excursies

Rond het hotel zijn verder tal van historische plaatsjes te vinden waar u uren doorheen kunt slenteren. Een eilandtour behoort ook tot de vele excursiemogelijkheden. U gaat dan bijvoorbeeld naar de hoofdstad Palma, het kunstenaarsdorpje Deia, of naar Valdemossa, een charmant dorp in de bergen. In het gebied rond Sa Coma liggen verder allerlei overblijfselen uit de Talayotcultuur, een volk dat er in de prehistorie leefde. In S’illot kunt u deze eeuwenoude resten bijvoorbeeld aanschouwen.

Wandelplezier

Wandelaars zullen deze bestemming zeer op pijs stellen. De natuur in het oosten van Mallorca is werkelijk prachtig. Het landschap is licht glooiend en u bent omgeven door pijnbomen en olijfboomgaarden. Het gebied is erg landelijk en vredig. Vlakbij ligt het natuurpark Punta d’Amer. Hier vindt u niet alleen veel mooi groen, maar ook een kasteel vanwaar u prachtig uitzicht heeft. Een spannende manier om het landschap te verkennen is door een scooter te huren of mee te gaan op een jeepsafari.

Klimaat Sa Coma

Het klimaat op Mallorca is mediterraan. De zomers zijn warm en kenmerken zich vooral door het hoge aantal zonuren en de temperaturen van boven de 30 graden. De winters zijn overigens ook mild; op Mallorca zal het nooit vriezen. De zee is het hele jaar door aangenaam, zelfs in de winter is het water gemiddeld nog 15 graden Celsius. Voor wintervakantiegangers heeft het hotel daarbij een verwarmd overdekt zwembad.

Vergelijk Protur Safari Park bij 2 aanbieders Bekijk prijs